Loading...

Tuesday, February 22, 2011

Fesyen Pakaian 70an

Zaman 70an, masa tuh..tengah top seluar baggy, kasut tapak tinggi serta pakai baju buka dada serta rantai gigi harimau Hail Amir. Bagi kaum wanita, tak tahulah sangat, tapi takada fesyen tudung-tudung seperti sekarang. bagi budak-budak blues/rock pula, pakai jeans/stone wash dengan kameja t shirt putih serta kasut panda (macam kumpulan Kembara) pun dah kira hebat dah. Teringat juga NYA PIEE, guna die, cat baju ALICE COOPER, BAD CO. dsbnya. Tak lama selepas tu, mungkin awal 80an, ada fesyen kasut sotong serta stokin belang pulak dah.

Buat seluar potong kat Tukang Jahit Sin Bee, SIMPANG KUALA ataupun EVERYBODY, dekat Masjid Zahir. Bila dapat buat seluar sendiri, rasa megah.

No comments:

Post a Comment